Tips - hoe je met minder geld rondkomt!
Met stijgende werkloosheid, prijzen, huren, gezondheidskosten, eigen bijdrages en energiekosten moet het ons bekende leven drastisch veranderen. Wil je toch je huur/hypotheek kunnen betalen, gewoon kunnen eten, warmte, licht en water kunnen hebben, etc: dan zal je onmiddellijk je leven op een rijtje moeten zetten en veranderen, voordat je compleet 'koppie-onder' gaat! Ook wij zijn daarmee actief bezig en we hebben enkele tips!


Onmiddellijk stoppen met de 'traditionele volksverslavingen'!
Voor aangeleerde ongezonde volksverslavingen als de afgodische 'sinterklaas & kerstman-viering', 'kerstboom', 'vuurwerk', loterijen, alcohol, roken en 'oliebollen', etc. heb je gewoonweg geen geld meer. En daarom zal je er geen geld meer aan willen uitgeven; en ervoor rood-staan of lenen wil je niet en kan je tegenwoordig niet meer. Bovendien: je wilt ook niet in latere maanden boeten voor die uitgaven!

Toch kan het ook zonder die afgodische volksverslavingen gezellig zijn. Simpelweg door creatief om te gaan met licht, versieringen, warmte en eten:

Bovenop 'stoppen-met' óók actief 'starten-met'!!
Stoppen met volksverslavingen en weer leren creatief gezond én gezellig bezig te zijn is natuurlijk waarmee iedereen zal moeten beginnen en vasthouden, maar het vervolg erop betreft natuurlijk actief starten met verstandiger en creatiever verder te gaan met je leven.

Vooral op gebied van eten en drinken zijn grote voordelen te behalen; zowel financieel als op gezondheidsgebied. Ongezond eten en drinken leidt namelijk tot:

 • tot ergere honger en dorst,
 • (steeds) hogere uitgaven voor eten en drinken,
 • toenemend lichaamsgewicht,
 • toenemende uitgaven voor gezondheid
 • ziektes & depressiviteit

  Daarom is het belangrijk om enerzijds te stoppen met snacks eten, alcohol-drinken, roken en vleeseten. Zo blijf je helder in je moeilijke tijd, heb je minder honger en krijg je minder snel lichamelijke klachten die ook weer tot uitgaven leiden...

  Zelf koken: vaker soep met brood!
  Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat soep met brood de honger het langste weghoudt. Bovendien: je kan het zelf makkelijk maken zo lekker maken als je zelf wilt voor weinig geld. Ook goed op te warmen (max. 2x).

  Vegetarisch-eten: goedkoper, gezonder en lekkerder!
  Helaas zijn we in Nederlandse overvloed opgegroeid en ook nog eens 'staatsgeprogrammeerd' veel melk, kaas, suiker en vlees gaan consumeren. Grote kaaskoppen met vele chronische darm-, long- en hartziektes zijn we daarom geworden!

  Hoogtijd om vegetariër te gaan worden met veganistische accenten. En denk nu niet 'dat dat niet te vreten' zal zijn of 'onnoemelijk saai of duur'! Beslist niet!!

 • Vegetarisch eten (geen dieren eten) is goedkoop, makkelijk te bereiden, smaakt heerlijk, is licht verteerbaar, lang houdbaar (!) en goed voor je gezondheid.

 • Veganistische accenten (geen dierenproducten) zijn bvb: geen eieren, weinig kaas en geen melk.

  Stoppen om eieren te eten, met melk-drinken en minder kaas-eten is veel gezonder!

  Vegetarisch: goedkoper, grotere hoeveelheden & langer houdbaar!
  Vegetariers zullen op die wijze automatisch meer bonen, aardappelen, rijst, pasta, kruiden, uien, knoflook, groenten en fruit eten. En natuurlijk water, sapjes (groenten, fruit), thee en aanmaaklimonades drinken. Allemaal supergezond en vol vitamines; tegelijkertijd goed voor je gewicht.

  Nóg mooier is het, dat al die producten vaak goedkoop in grote hoeveelheden voorhanden zijn. En dat zowel de onbereidde- als de bereidde etenswaren vaak heel lang houdbaar zijn. Je kan een voorraadje inslaan, een grote hoeveelheid koken en langer bewaren. Je krijgt je eten dus altijd op. Zeer efficient dus.

  Let op waar je boodschappen doet!!
  Goedkoop boodschappen doen is heel belangrijk. De gewone supermarkten die vaak en zeer uitgebreid op TV adverteren zal je dus gaan mijden; als je bij hen koopt ben je duurder uit om die reklame-akties te betalen. Ook de reklame gericht op je kinderen betaal je zelf. Dan kan je beter zelf goed speelgoed uitkiezen en kopen!

 • Goedkoop zijn: de markt, Nettorama, Aldi, Dirk van de Broek, Jumbo, etc.
 • Duur(der) zijn: de Albert Heijn, Super de Boer, C1000, etc.

  Vegetarische recepten
  Wij hebben een aantal lekkere vegetarische recepten op een rij gezet. Makkelijk en in grote hoeveelheden te maken voor weinig geld. En ook wij doen dat al minimaal 7 jaar; zowel het koken als de recepten schrijven :-) Natuurlijk kan je ook weer je eigen draai aan die recepten geven. Maak ze lekker zoals jij het wilt; en blijf er gezond bij!

  Durf een individu te zijn
  Stap uit de massale groepstrein en leer weer zelf na te denken, zelf uit te voeren, zelf te kiezen, zelf te maken, zelf uit te vinden en zelf te gaan. Durf zelf te leren, zelf te onderzoeken en zo zelf te veranderen. Durf een individu te zijn en hang je wel-en-wee niet op aan tradities of wat de massa doet. Loop niet achter modegrillen aan, maar ga voor je eigen smaak en voor wat jij kan betalen; in jouw tijd. En ook zo ben je een voorbeeld voor anderen.

  Lees aansluitend zeker ook:

 • Stop met je dure sportschoolabonnement en ga thuis en buiten zelf meer bewegen of
 • Ga zelfs je eigen thuisfitness doen!